Kosą po patelni

Kulinaria

Kosą po patelni to nie tylko zbiór przepisów kulinarnych. Liczę na to, że będzie to dla Was również strona pełna ciekawych i przydatnych informacji. Porady, ciekawe miejsca i ludzie, historie z jedzeniem w tle, to wszystko mam nadzieję sprawi, że będziemy się często spotykać.

78478 wyświetleń 10 punktów

Artykuły

Opieńki marynowane
4 wyświetlenia
Artykuł

Opieńki marynowane

I znów grzyby, grzyby i grzyby, tym razem opieńki, a moją jedyną w każdej ilości przyswajalną formą ich spożywania jest ich mary...

pon, 24 wrz 2018, 07:51

Błyskawiczny placek ze śliwkami na oleju
10 wyświetleń
Artykuł

Błyskawiczny placek ze śliwkami na oleju

Serio to błyskawiczny placek ze śliwkami na oleju. Mieszamy wszystko mikserem co nie zajmie nam 15 minut i pieczemy. Wtedy tylko...

pią, 21 wrz 2018, 14:02

Rozkochany w bąbelkach – wywiad z Tomkiem Pydysiem właścicielem kultowego Bubbles Bar
11 wyświetleń
Artykuł

Rozkochany w bąbelkach – wywiad z Tomkiem Pydysiem właścicielem kultowego Bubbles Bar

Podjął ryzyko odczarowania szampana z PRL-owskiego mitu, że to trunek na wyjątkowe okazje i pasuje tylko do truskawek oraz kawio...

pią, 21 wrz 2018, 08:05

Sałatka z łososia i awokado
3 wyświetlenia
Artykuł

Sałatka z łososia i awokado

Prosta,. ale niezwykle smaczna sałatka z łososia i awokado w towarzystwie przypraw i liści rukoli. Bardzo pożywna, a jednocześni...

czw, 20 wrz 2018, 12:18

Makaron z kurkami w sosie śmietanowym
5 wyświetleń
Artykuł

Makaron z kurkami w sosie śmietanowym

I znów grzybki... nie znudzą mi się w tym roku. Tym razem makaron z kurkami w sosie śmietanowym z cebulką, natką pietruszki i ko...

śro, 19 wrz 2018, 08:28

Ajwar – pikantna pasta warzywna
7 wyświetleń
Artykuł

Ajwar – pikantna pasta warzywna

Ajwar to pasta warzywna o lekko pikantnym smaku pochodząca z Bałkanów. Pasta przyrządzana z papryki słodkiej, bakłażanów, czosnk...

wto, 18 wrz 2018, 08:41

Smaki Włoch, czyli dlaczego kochamy kuchnię włoską?
12 wyświetleń
Artykuł

Smaki Włoch, czyli dlaczego kochamy kuchnię włoską?

Każdy z nas ma swoją ulubioną kuchnię – dla wielu Polaków jest to rodzimy sposób przyrządzania potraw, bazujący w znacznej mierz...

pon, 17 wrz 2018, 15:14

Powidła śliwkowe wg. przepisu prababci
12 wyświetleń
Artykuł

Powidła śliwkowe wg. przepisu prababci

Przepis na powidła śliwkowe z książki kucharskiej, pisanej własnoręcznie przez moją prababcię. Doprawione goździkami i cynamonem...

pon, 17 wrz 2018, 10:38

Cepeliny – litewskie kartacze
8 wyświetleń
Artykuł

Cepeliny – litewskie kartacze

Powiem Wam, że cepeliny to nie jest łatwe danie i trzeba się narobić - jednak efekt mmmm... palce lizać. Rodzaj trochę większych...

pią, 14 wrz 2018, 10:23

Delikatna zupa jarzynowa z zacierkami
12 wyświetleń
Artykuł

Delikatna zupa jarzynowa z zacierkami

Czasem trzeba dbać o brzuszek, a wtedy taka delikatna zupa jarzynowa z zacierkami jest jak znalazł. Pełno własności odżywczych, ...

czw, 13 wrz 2018, 13:00

5 polecanych rodzajów węgla aktywnego do produkcji alkoholi domowych
10 wyświetleń
Artykuł

5 polecanych rodzajów węgla aktywnego do produkcji alkoholi domowych

Domowa produkcja alkoholi wraz z rozwojem mody na świadomą konsumpcję staje się coraz bardziej popularna. Bardzo często jest tak...

czw, 13 wrz 2018, 10:12

Bułeczki pszenne, śniadaniowe
10 wyświetleń
Artykuł

Bułeczki pszenne, śniadaniowe

Bułeczki pszenne, śniadaniowe to popularnie nazywane kajzerki. Idealnie sprawdzają się na szkolne kanapki. Są niewielkie w sam r...

śro, 12 wrz 2018, 09:51

Podgrzybki w śmietanie
7 wyświetleń
Artykuł

Podgrzybki w śmietanie

Super dodatek do mięsa jak również i samodzielne danie czyli podgrzybki w śmietanie. Grzyby teraz na topie, są już w lasach mimo...

wto, 11 wrz 2018, 12:11

Babeczki czekoladowe Ani
8 wyświetleń
Artykuł

Babeczki czekoladowe Ani

Szalenie proste, ale pyszne i pełne aromatu, babeczki czekoladowe. Ania to moja siostra i często zabiera się za pieczenie pyszny...

pon, 10 wrz 2018, 10:51

Pstrąg pieczony z koperkiem, czosnkiem i cytryną
9 wyświetleń
Artykuł

Pstrąg pieczony z koperkiem, czosnkiem i cytryną

Wspaniały pstrąg pieczony z koprem, czosnkiem i cytryną - palce lizać i to dosłownie bo jakoś z ości trzeba to obrać i mam w nos...

sob, 8 wrz 2018, 13:34

Ciecierzyca po bretońsku
8 wyświetleń
Artykuł

Ciecierzyca po bretońsku

Szalenie proste danie i bardzo sycące. Ciecierzyca po bretońsku, to wariacja na temat popularnej fasolki po bretońsku, którą wię...

pią, 7 wrz 2018, 13:38

Barszcz czerwony z uszkami
6 wyświetleń
Artykuł

Barszcz czerwony z uszkami

Barszcz czerwony z uszkami kojarzy się pewnie wielu osobom z wigilią. Mnie nie. Ja wcinam to cały rok w wersji mięsnej. Uwielbia...

czw, 6 wrz 2018, 11:19

Gotowanie mleka
3 wyświetlenia
Artykuł

Gotowanie mleka

Pewnie wielu z Was, na początku swojej przygody kulinarnej, przypaliło mleko. Gotowanie mleka to nie jest jakieś wyzwanie, a zwy...

czw, 6 wrz 2018, 10:09

Strona 1 z 37

Zawartość serwisu chroniona jest polskim i międzynarodowym prawem autorskim.
Prawa do wszystkich treści zamieszczonych na stronach Serwisu zastrzeżone są na rzecz ich autorów.
Korzystanie z Serwisu oznacza akceptację regulaminu oraz polityki prywatności.

Made in Poland

Copyright © 2018 promujbloga.pl
Wszystkie prawa zastrzeżone.