Dlaczego… piszę o przygodach? Piszę o tym aby ich nie przeżywać, a tworzyć, podążając za swoimi pasjami. To ja trzymam w garści mój kompas. Kręci mnie kreowanie codziennych wydarzeń, których się nie zapomina. Często podejmuję decyzje w mgnieniu oka. W ten sposób popełniam potrawy, które uwielbiam przygotowywać nawet w ekstremalnych warunkach; fotografie, których często nie powinno się publikować; wyjazdy, o których do tej pory pojęcie mieli nieliczni; porady, jak to wszystko poskładać. Piszę bo lubię. MYkWAY to moja droga. Droga Mike’a:) Nazywam się Michał Drożdż.
Tak jak obiecałem moje miśki trochę streetfoodu z samego lazurowego wybrzeża🌅, kto oglądał ten oglądał Żandarma ten wie, że fran...
No to taka mała wprawka przed wrześniowym rejsem po wyspach od Toskanii poprzez Elby gdzie mały cesarz był uwięzion, aż do Korsy...
No więc żeby nie było, że tylko chodzę po knajpach i za darmo wpierdalam tam bo wypisuje im dobre oceny w przewodniku google, ch...
Kasztany jadalne są skarbem kulinarnym z bogatą historią. Kolebką kasztanów jadalnych, zwanych również maronami, jest Rzym. Maro...
Wpis będzie krótki, bo co tu dużo mówić: Petrę – starożytne miasto wykute w skale oraz odległą o kilkadziesiąt kilometrów pustyn...
Grudniowe Palermo nam Polakom trudno bowiem nazwać zimowym. Temperatury 15-17 stopni, przelotny deszczyk przeplatający się z ośl...
Moja przygoda z kiszonkami zaczęła się tak na poważnie od książki charyzmatycznego chef de cuisine ZONI Aleksandra Barona, „Kis...
5. Nie czekaj na „ten właściwy moment” Nie czekaj na idealny moment: na bycie perfekcyjnym, na doskonały plan, który dograsz w k...
Zebrało mi się na przemyślenia o marketingu, które chcę wam przedstawić w ciekawszej formie. To 99 porad, które obrazują moją wi...
O Rzymie ponoć napisano już wszystko… Dosłownie jak okiem sięgnąć mury, ruiny i tysiące lat historii. Ale nie o zabytkach dzisia...
Mimo, iż jestem tolerancyjnym i otwartym człowiekiem; spotkałem się z niejedną kulturą; wciąż miewam trudności ze zrozumieniem r...
Chcę jasno i wyraźnie dać wam do zrozumienia, iż najlepsze kreacje w kuchni, improwizacja w tejże, najciekawsze przygody jak i t...
Margharita czy marinara? Oto jest pytanie, które podczas wieczornego spaceru nasunęło mi się w Neapolu. Błądząc wąskimi uliczkam...
The content of the site is protected by Polish and international copyright laws.
All rights to the content of the Site are reserved to their authors.
Using the Website means acceptance of regulations and rivacy policy.
Copyright © 2021 promujbloga.pl
All rights reserved.