Pszenny chlebek piwny, bardzo łatwy w przygotowaniu

pią, 21 lip 2017, 21:29

Kto nie lubi świeżutkiego pieczywa z rana?Ja uwielbiam, najbardziej ze złocistą, chrupiącą skórką.Chlebek, bardzo łatwy w przygotowaniu.Wieczorem mieszamy łyżką, rano pieczemy :).Możemy mieć chlebek jak z najlepszej piekarni.Zapraszam!   Składniki:500 g mąki pszennej typ 450, np. TOTA20 g świeżych drożdżyszczypta soli250 ml ciemnego piwa250 ml ciepłej wodyWykonanie:W misce wymieszać łyżką wszystkie składniki, zostawić na noc przykryte ściereczką (na ok 14 godzin). Na stolnicy wysypać dość sporą ilość mąki i...

Komentarze

Opcje
Udostępnij

Statystyki

Blog

trufelkowo.blogspot.com

Kulinaria

Pasjonatka dobrego jedzenia, uwielbia swoją nową kuchnię, ma głowę pełną pomysłów i inspiracji. Poszukuje nowych smaków, kocha t...

Blog

Zawartość serwisu chroniona jest polskim i międzynarodowym prawem autorskim.
Prawa do wszystkich treści zamieszczonych na stronach Serwisu zastrzeżone są na rzecz ich autorów.
Korzystanie z Serwisu oznacza akceptację regulaminu oraz polityki prywatności.

Made in Poland

Copyright © 2018 promujbloga.pl
Wszystkie prawa zastrzeżone.