PRZEPIS NA CIASTO - TIRAMISU.

pon, 7 sie 2017, 14:48

SKŁADNIKI:  250 g podłużnych biszkoptów 50 g cukru pudru 500 g serka mascarpone 4 jaja 6 łyżek likieru Amaretto 250 ml kawy espresso  PRZYGOTOWANIE: Oddzielamy żółtka od białek. Następnie żółtka ucieramy z cukrem na delikatną masę. Dodajemy stopniowo serek mascarpone i delikatnie miksujemy. Kolejnym krokiem jest dodanie białek do zmiksowanej masy. Pamiętajcie, aby wymieszać szpatułką, nie mikserem. Parzymy kawę i przelewamy do szerokiego naczynia, aby wygodnie maczało się biszkopty. Po ostygnięciu kawy dole...

Komentarze

Opcje
Udostępnij

Statystyki

Blog

Madzia Rębowiecka

Moda

Uwielbiam modę i aromat herbaty. Z Czytelnikami dzielę się moim stylem, inspiracjami, ulubionymi miejscami i tym wszystkim co ob...

Zawartość serwisu chroniona jest polskim i międzynarodowym prawem autorskim.
Prawa do wszystkich artykułów zamieszczonych na stronach Serwisu zastrzeżone są na rzecz ich autorów.
Korzystanie z Serwisu oznacza akceptację regulaminu oraz polityki prywatności.

Made in Poland

Copyright © 2017 promujbloga.pl
Wszystkie prawa zastrzeżone.

Dodaj bloga

Dodaj Instabloga

Dodaj kanał YouTube