Kardamon i brunatna tkanka tłuszczowa, która spala kalorie

wto, 21 lut 2017, 23:11

Kardamon to jedna z bardzo lubianych przypraw, często dodajemy ją chociażby do kawy.Bardzo dobrze znany jest w Indiach (skąd w głównej mierze pochodzi), krajach arabskich czy na Dalekim Wschodzie. Należy do tej samej rodziny co imbir.Jest to roślina z rodzaju bylin, osiągająca wysokość do około 3 metrów. Jej liście są długie, ostro zakończone, a kwiaty z reguły są koloru białego, żółtego, żółto - czerwonego (zależy od gatunku). Na jesieni mamy już dojrzałe strąki, wypełnione ziarnem. Najczęściej zbierane są...

Komentarze

Opcje
Udostępnij

Statystyki

Blog

Naturalnie jest OK!

Zdrowie

Na blogu poruszane są tematy związane ze zdrowiem fizycznym i psychicznym, ze zdrowym odżywianiem, superfoods , ponad to można z...

Blog

Zawartość serwisu chroniona jest polskim i międzynarodowym prawem autorskim.
Prawa do wszystkich treści zamieszczonych na stronach Serwisu zastrzeżone są na rzecz ich autorów.
Korzystanie z Serwisu oznacza akceptację regulaminu oraz polityki prywatności.

Made in Poland

Copyright © 2018 promujbloga.pl
Wszystkie prawa zastrzeżone.