Tatar wołowy Klasyczny tatar wołowy z cebulką, grzybkami, ogórkiem i żółtkiem - lub jak kto woli befsztyk tatarski. Uwielbiałem to danie od dziecka, najlepsze jest z polędwicy wołowej. Gościło, pamiętam zawsze na stołach na przyjęciach czy weselach. Teraz już w kuchni raczej tylko domowej popularne w takiej formie ze względu na jajko surowe, którego lokale się boją. Polecam sparzyć dokładnie skorupkę jajka przed rozbiciem i zmniejszymy ryzyko. Smak dzieciństwa do, którego dalej często wracam. Zrobiony samemu z siekanego mięsa jest o wiele lepszy niż jakikolwiek kupiony, no i wiecie co posiekaliście do środka.

#sniadanie #poledwica #wolowina #jajko #grzyby #przystawka #zakaska #cebula #przepis #ogorek #mieso

Wed, 3 Jan 2018, 13:03

Comments

Sign in to add a comment.

Options
Share

Stats

Instablog

kosapopatelni.pl

Culinary

Kosą po patelni. Przepis to tylko inspiracja, lubię mieszać modyfikować kombinować a gotowanie to zabawa Pozdrawiam Karol uf=uf

Instablog

The content of the site is protected by Polish and international copyright laws.
All rights to the content of the Site are reserved to their authors.
Using the Website means acceptance of regulations and rivacy policy.

Made in Poland

Copyright © 2019 promujbloga.pl
All rights reserved.