Guacamole z pomidorami Guacamole to rodzaj meksykańskiej salsy na bazie awokado i soku z limonki. To trochę wzbogacona wersja guacamole z pomidorami. Guacamole ma obecnie setki odmian w tradycyjnym zawsze jednak pojawia się również ostra papryczka i koniecznie kolendra. Tę pierwszą jednak możemy dodawać wg. naszego uznania, jak ktoś nie lubi ostrych potraw może pominąć. Przygotowanie pasty jest banalnie proste i szybkie. Podaje się je na zimno jako dodatek do ciepłych dań. Zdjęcie i przepis (który lekko zmodyfikowałem), przysłała Agnieszka Mucha - dziękuję, która mam nadzieję zagości tu na etacie muzy na dobre. Mam też nadzieję, że się nie obrazi za dodanie na własną rękę czosnku i chilli, ale wg. mnie wtedy jest pełniejszy smak i charakter meksyku - możecie wypróbować łagodniejszą wersję Agi, bez tych dodatków i porównać.

#cebula #przepis #kolendra #pasta #pomidory #limonka #chilli #dodatek #awokado #meksyk #czosnek #salsa

pon, 5 lut 2018, 09:31

Komentarze

Zaloguj się, aby dodać komentarz.

Opcje
Udostępnij

Statystyki

Instablog

kosapopatelni.pl

Kulinaria

Kosą po patelni. Przepis to tylko inspiracja, lubię mieszać modyfikować kombinować a gotowanie to zabawa Pozdrawiam Karol uf=uf

Instablog

Zawartość serwisu chroniona jest polskim i międzynarodowym prawem autorskim.
Prawa do wszystkich treści zamieszczonych na stronach Serwisu zastrzeżone są na rzecz ich autorów.
Korzystanie z Serwisu oznacza akceptację regulaminu oraz polityki prywatności.

Made in Poland

Copyright © 2018 promujbloga.pl
Wszystkie prawa zastrzeżone.