Pieczony batat faszerowany mięsem mielonym i grzybami Bataty – słodkie, duże, różowe ziemniaki rodem z Ameryki Południowej i Środkowej, coraz częściej goszczą na polskich stołach. Jeszcze niedawno przechodziłam obok nich obojętnie, nie wiedząc co z nich mogłabym zrobić. Okazuje się jednak, że to ciekawe warzywo, może być smaczną alternatywą dla naszych polskich białych ziemniaków. Najczęściej podaje się je w formie frytek, ale ja mam dla Was przepis na pysznego pieczonego batata faszerowanego mielonym mięsem i grzybami, który z dodatkiem surówki stanie się pełnym, daniem obiadowym.

#jedzenie #przepis #obiad #batat #pieczonybatat #grzyby #cebula #zrodlowitamin #fit #zdrowakuchnia #zrodlowartosciodzywczych #czosnek #niskokaloryczne #miesomielone #antyoksydanty #bataty

Sat, 4 Aug 2018, 09:49

Comments

Sign in to add a comment.

Options
Share

Stats

Instablog

myslipotarganej.pl

Lifestyle

Świat z perspektywy kobiety ponoć już dojrzałej, po przejściach, która nadal patrzy na świat oczami dziecka, jest zakręcona i po...

Instablog

The content of the site is protected by Polish and international copyright laws.
All rights to the content of the Site are reserved to their authors.
Using the Website means acceptance of regulations and rivacy policy.

Made in Poland

Copyright © 2019 promujbloga.pl
All rights reserved.