BEZGLUTENOWE CIASTO Z GRUSZKAMI SKŁADNIKI: - mąka kukurydziana (160g) - jaja - 2 szt. - miód - (100g) - kefir - (100 g) - gruszki - 4 szt. (290 g) - soda oczyszczona - 1 łyżeczka WYKONANIE: 1. Gruszki obrać i pokroić w kosteczkę. 2. Jaja zmiksować z miodem. ( jeśli lubisz bardzo słodkie dodaj więcej miodu/ słodzika lub rodzynki) 3. Do masy jajecznej dodaj mąkę i sodę oczyszczoną, zmiksuj 4. Na sam koniec do masy dodaj kefir i zmiksuj jeszcze raz. 5. Wymieszaj masę z gruszkami. 6. Przełożyć masę do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie foremka posmarowana olejem kokosowym i posypana otrębami) 7. Piekłam w piekarniku gazowym na "oko" 200 stopni C około 55 min. W przypadku piekarnika elektrycznego w zupełności wystarczy piec w 180 stopniach C około 40 min.  8. Po upieczeniu, wyłącz piekarnik i pozostaw ciasto w środku na około 20 min.

#zdroweciasta #fitciasta #fitsmakolyk

Thu, 8 Nov 2018, 17:11

Comments

Sign in to add a comment.

Options
Share

Stats

Instablog

pik.fit.trener

Culinary

"Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas" Blog propagujący zdrowe/kreatywne gotowanie.

Instablog

The content of the site is protected by Polish and international copyright laws.
All rights to the content of the Site are reserved to their authors.
Using the Website means acceptance of regulations and rivacy policy.

Made in Poland

Copyright © 2019 promujbloga.pl
All rights reserved.