BEZGLUTENOWE CIASTO Z GRUSZKAMI SKŁADNIKI: - mąka kukurydziana (160g) - jaja - 2 szt. - miód - (100g) - kefir - (100 g) - gruszki - 4 szt. (290 g) - soda oczyszczona - 1 łyżeczka WYKONANIE: 1. Gruszki obrać i pokroić w kosteczkę. 2. Jaja zmiksować z miodem. ( jeśli lubisz bardzo słodkie dodaj więcej miodu/ słodzika lub rodzynki) 3. Do masy jajecznej dodaj mąkę i sodę oczyszczoną, zmiksuj 4. Na sam koniec do masy dodaj kefir i zmiksuj jeszcze raz. 5. Wymieszaj masę z gruszkami. 6. Przełożyć masę do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie foremka posmarowana olejem kokosowym i posypana otrębami) 7. Piekłam w piekarniku gazowym na "oko" 200 stopni C około 55 min. W przypadku piekarnika elektrycznego w zupełności wystarczy piec w 180 stopniach C około 40 min.  8. Po upieczeniu, wyłącz piekarnik i pozostaw ciasto w środku na około 20 min.

#zdroweciasta #fitciasta #fitsmakolyk

czw, 8 lis 2018, 17:11

Komentarze

Zaloguj się, aby dodać komentarz.

Opcje
Udostępnij

Statystyki

Instablog

pik.fit.trener

Kulinaria

"Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas" Blog propagujący zdrowe/kreatywne gotowanie.

Instablog

Zawartość serwisu chroniona jest polskim i międzynarodowym prawem autorskim.
Prawa do wszystkich treści zamieszczonych na stronach Serwisu zastrzeżone są na rzecz ich autorów.
Korzystanie z Serwisu oznacza akceptację regulaminu oraz polityki prywatności.

Made in Poland

Copyright © 2018 promujbloga.pl
Wszystkie prawa zastrzeżone.