Ragout wołowe z papryką Ragout wołowy, czyli u nas to coś na kształt gulaszu, ale nie do końca. Sos jest mocno warzywny i aromatyczny. Smak mięsa mimo to wyraźny, a w połączeniu z winem i przyprawami tworzy zaskakującą, bardzo dobrze dobraną całość. Przepis jest improwizacją stworzoną na bazie kilku innych przepisów na to danie, ale to w niczym nie przeszkadza. Ragout ma tyle odmian, że co dom, region i kraj to jest inne. To jest po mojemu i swoją drogą ciekawe jak będzie smakować Wam, jeśli zrobicie dokładnie tak. Jednak zachęcam do improwizacji i stworzenia własnej odmiany - moje na szczęście wyszło jadalne i pycha. Bawcie sie tym daniem. Polecam podawać z gnocchi, kopytkami lub ostatecznie z ziemniakami.

#papryka #sos #tymianek #ragout #wino #pomidory #przepis #cebula #czosnek #obiad #wolowina

Fri, 20 Oct 2017, 11:01

Comments

Sign in to add a comment.

Options
Share

Stats

Instablog

kosapopatelni.pl

Culinary

Kosą po patelni. Przepis to tylko inspiracja, lubię mieszać modyfikować kombinować a gotowanie to zabawa Pozdrawiam Karol uf=uf

Instablog

The content of the site is protected by Polish and international copyright laws.
All rights to the content of the Site are reserved to their authors.
Using the Website means acceptance of regulations and rivacy policy.

Made in Poland

Copyright © 2019 promujbloga.pl
All rights reserved.