Z technologicznego punktu widzenia E476 to emulgator i stabilizator, który umożliwia tworzenie jednorodnej mieszaniny z faz niemieszających się, takich jak np. olej i woda. Z perspektywy producenta ten manewr to duże ułatwienie w procesie wytwarzania, ale jako konsumenci nie powinniśmy wybierać produktów z jego dodatkiem🍫Do produkcji prawdziwej czekolady dobrej jakości wystarczy ziarno kakao, masło kakaowe i ewentualnie cukier, chociaż nawet on jest zbędny 😊 . ➡️Zobaczcie, które czekolady na rynku wybrałam jako te godne zainteresowania. Prostszy skład = lepsza jakość. ___ Jakie czekolady kupujecie najczęściej ❓Może pominęłam jakąś godną zainteresowania❓🧐

#eatclean #ranking #dieta #zdrowejedzenie #czekolada #nutrition #makro #gym #slodycze #masa #fitgirl #fitspo #infografika #healthy #kalorie #zdrowie #food #diet #redukcja #evidencebasednutrition #fit #healthydiet #zdroweslodycze #silownia #chocolate #wiemcojem #grafika #odchudzanie #healthyfood

Fri, 28 Jun 2019, 22:10

Comments

Sign in to add a comment.

Options
Share

Stats

Instablog

niekoniecznie_dietetycznie

Health

🇵🇱 Kraków, Polska 🍉 Anna Reguła - dietetyka 💻📧an.regula@gmail.com Strona poświęcona (nie) tylko dietom i zdrowemu odżywianiu 😊💙

Instablog

The content of the site is protected by Polish and international copyright laws.
All rights to the content of the Site are reserved to their authors.
Using the Website means acceptance of regulations and rivacy policy.

Made in Poland

Copyright © 2019 promujbloga.pl
All rights reserved.