U mnie w domu mówi się na nie parowańce, ale spotkałam się też z określeniem pampuchy, buchty, kluski na parze, bałabuchy, parowce. Moja mama robi je dość często, ja raz do roku obowiązkowo z jagodami, a że w tym roku w końcu dopracowałam proporcje i ciasto wyszło idealnie puszyste i delikatne, postanowiłam je sobie zapisać i podzielić się z Wami przepisem Składniki (na ok 15 sztuk) : 1/2 kg mąki 1 szklanka mleka 4 łyżki cukru 50 g świeżych drożdży 2 jaja 1 szklanka jagód opcjonalnie 2-3 łyżeczki cukru Szczegóły wykonania macie na blogu:

#obiad #instafood #buchty #smakdziecinstwa #zdrowo #inspiracje #przepis #smacznie #food #domowejedzenie #drozdzowe #jagody #lato #gotowanie #kolacja #parowce #balabuchy #parowance #wiemcojem #pampuchy #kitchen #kluskinaparze #yummy #inspiration #kuchnia #pomysl #instafoto #yummyfood #pomyslnaobiad

Tue, 23 Jul 2019, 08:56

Comments

Sign in to add a comment.

Options
Share

Stats

Instablog

cynamonoweszczescie_a

Culinary

blog kulinarny

Instablog

The content of the site is protected by Polish and international copyright laws.
All rights to the content of the Site are reserved to their authors.
Using the Website means acceptance of regulations and rivacy policy.

Made in Poland

Copyright © 2019 promujbloga.pl
All rights reserved.