Zastanawiasz się, jak nie zmarnować warzyw, które straciły swoją pierwotną świeżość? . Jest kilka patentów, które pomogą Ci wykorzystać taką żywność, aby była smaczna i miła dla oka. . 🍅 Pomidora, który jest już lekko pomarszczony możemy podsmażyć na odrobinie masła, dorzucić do tego cebulkę, dodać jajka i otrzymamy pyszną jajecznicę w nieco odświeżonej wersji. . 🥦 Lekko zwiędnięte liście jarmużu, szpinaku i inne natki możemy zblendować w koktajlu z owocami lub dorzucić do sosu czy szakszuki. . 🥕 Podwiędniętą marchewkę możemy wykorzystać do przygotowania ciasta marchewkowego. Wystarczy wykorzystać tarkę z dużymi oczkami. . Pamiętaj, że naturalnym procesem jest psucie się warzyw. Jeżeli przechowujesz je w nieodpowiednich warunkach lub przez zbyt długi czas, mogą pojawić się pleśnie. Odkrojenie kawałka z pleśnią nie spowoduje, że pozbędziemy się jej z reszty warzywa. . ‼️‼️‼️Aflatoksyny często są niewidoczne dla oka, więc jeśli widzimy już warstwę pleśni, jest jedna rzecz, którą możemy zrobić z takim warzywem - wyrzucić do kosza. .

#zdrowytalerz #wiemcojem #dietetyk #pcos #dietaonline #warzywa #zdrowejedzenie #jadlospis #gotujeniemarnuje #dietetykonline #dietetykwarszawa #zdrowienatalerzu #lesswaste #zdroweprzepisy

Fri, 18 Oct 2019, 10:13

Comments

Sign in to add a comment.

Options
Share

Stats

Instablog

holistyczniezdrowi.pl

Health

🥑Strona poświęcona holistycznemu podejściu do zdrowia 🥑Dietetyk, trener personalny 🥑Fb: @holistyczniezdrowi 🥑Prywatnie: @zosia.s...

Instablog

The content of the site is protected by Polish and international copyright laws.
All rights to the content of the Site are reserved to their authors.
Using the Website means acceptance of regulations and rivacy policy.

Made in Poland

Copyright © 2019 promujbloga.pl
All rights reserved.