Moje dzieci są z tych wszystko jedzących, więc nie muszę się bawić w wycinanie kształtu misia 🐻 z sera żółtego, aby chciały zjeść kanapkę🙈. Ale to są dzieci, więc lubię im czasem coś urozmaicić. Dzisiaj powstała mini wieża na śniadanie. Puszyste naleśniczki 🥞 przełożone bananami 🍌 i polane musem owocowym🍊🍎🍌 z posypką z amarantusa. Zabawy (i jedzenia) nie było końca. Składniki na ok. 16 naleśniczków średniej wielkości (ciasto nakładam gałkownicą do lodów - nabieram połowę gałkownicy na 1 naleśnika) 🥞250g jogurtu naturalnego 🥞1 duże jajko (L) 🥞 150g mąki 🥞10-15g wybranego słodziwa (ja używam erytrol) 🥞1 łyżeczka proszku do pieczenią 🥞1 łyżeczka sody oczyszczonej 🥞20g oliwy 🥞szczypta soli Do blendera wlewamy słodziwo (jeżeli mamy sypkie w postaci kryształków, to go mielimy). Dodajemy pozostałe z listy składniki i blendujemy na gładką masę. Odstawiamy na min. 10 min, aby ciasto nam się napowietrzyło. Rozgrzewamy nieprzywierającą patelnię (na pierwsze smażenie można delikatnie posmarować powierzchnię tłuszczem). Wylewamy porcje ciasta na rozgrzaną patelnię i smażymy naleśniczki obustronnie na rumiany kolor. Podajemy z czym dusza zapragnie – u mnie dzieci dostały banana, mus z jabłka, pomarańczy i pozostałości banana. Całość posypałam amarantusem ekspandowanym. Nadmiar naleśników można zamrozić – ja często korzystam z tej opcji – po rozmrożeniu są dalej pyszne.

#mysmalltravels #banan #wiezaznalesnikow #sniadaniedladziecka #musowocowy #nalesniki #nalesniki #pancakes #owocowo #sniadanie #amarantus

Thu, 19 Mar 2020, 09:45

Comments

Sign in to add a comment.

Options
Share

Stats

Instablog

my_small_travels

Others

⭐️Testerka ⭐️Ambasadorka ⭐️Blogerka⭐️ ❗️Proszę o niekopiowanie zdjęć bez mojej zgody❗️ ❌Unfollow - I see You ❌ 📨Kontakt: mysmall...

Instablog

The content of the site is protected by Polish and international copyright laws.
All rights to the content of the Site are reserved to their authors.
Using the Website means acceptance of regulations and rivacy policy.

Made in Poland

Copyright © 2020 promujbloga.pl
All rights reserved.