Od tygodnia na śniadanie pije koktajl Huel 💫 Dlaczego? Po co to sobie robię? 😂 Już opowiadam! Ah, i to nie jest odcinek sponsorowany, po prostu dostałam sporo wiadomości ostatnio i wole odpowiedzieć tutaj 🤗 🌱 Po pierwsze - chciałam spróbować o co tyle szumu. Wiele osób z mojego otoczenia mi o tym mówiło, pili w pracy, a jakoś podchodziłam do tego z pewnym dystansem. Zamówiłam paczkę na początku covidu w Polsce, żeby w razie kwarantanny mieć co jeść 😄 🌱 Oszczędność czasu. To jest dla mnie chyba najważniejsza kwestia. Wlewam 500 ml wody do shakera, dosypuje dwie miarki proszku, 10 minut shake it shake it i gotowe ✨ Ostatnio odkryłam wcześniejsze wstawanie, bo cudownie mi się pracuje, kiedy mam poranny spokój, dlatego takie szybkie śniadanie jest jak najbardziej w cenie. Co więcej, czasami robię sobie huela już wieczorem i wstawiam do lodówki. Wtedy rano tylko łapie go w dłoń i śmigam się szykować. 🌱 Kontrola nad kaloriami i wartościami odżywczymi. Huel jest bardzo dobrze zbilansowany i dokładnie wiem, że w dwóch miarkach będzie 400 kcal. Ostatnio nie mialam weny do robienia śniadań, a kanapka z dżemem nie dostarczy mi raczej tyle wartości odżywczych, co ten koktajl. 🌱 Posiłek w biegu. Czasami są takie dni, kiedy przez kilka godzin mam spotkania i nie mam szansy na zjedzenie normalnego posiłku. Mogę zamówić coś niezdrowego, lub zapchać się waflem ryżowym na szybko. Na takie okazje też mam teraz huela. 🌱 To jest smaczne! Serio, zasmakowały mi oba smaki, które wybrałam - wanilia i jagody. Mają lekko proszkowy posmak, ale naprawdę jest ok. Spodziewałam się czegoś strasznego, bo słyszałam kilka opinii, że smakuje jak tynk ze ściany 😂 Jest naprawdę spoko! Ja piję z wodą, ale można też z mlekiem. Dodatkowo lepiej smakuje schłodzony i zblendowany, ale to już wymaga więcej roboty. Przy sobocie dorzuciłam sobie mrożonych owoców i zblendowałam, jest pysznie 💚 Także tak to właśnie wygląda 🌝 Raczej nie planuje przejść całkowicie na dietę płynną. Za bardzo lubię słone smaki, żeby z nich zrezygnować dla słodkich koktajli.

#huel #plantsbased #berry #monstera #huelgani #homejungle #jungle #takababka #sniadanie #plants #veganfood #shake #koktajl

Sat, 30 May 2020, 10:58

Comments

Sign in to add a comment.

Options
Share

Stats

Instablog

takababka

Culinary

Cześć! Jestem Claudia i robię niezłe wałki w kuchni 🙌🏻 | Gdańsk, Poland | współpraca: kontakt@twobrokesisters.pl

Instablog

The content of the site is protected by Polish and international copyright laws.
All rights to the content of the Site are reserved to their authors.
Using the Website means acceptance of regulations and rivacy policy.

Made in Poland

Copyright © 2020 promujbloga.pl
All rights reserved.