Piątkowy news do zabłyszczenia na imprezie 🍸🥂🎉 Odwróć to co jesz, sprawdź czy widzisz E 955 ➡️➡️➡️ Wcale nie bawię się w groźną babę jagę ;) przeczytaj, a wszstko stanie się jasne. Dziesięć dni temu dietetyczny świat nieco się ożywił. Tego dnia wyszło badanie, którego wyniki jasno wskazują, że zamieniając cukier na słodzik prawdopodobnie wcale nie robisz dealu życia. Mianowicie sprawdzano wpływ sukralozy na insulinowrażliwość. Jest to najczęściej chyba spotykany w odżywkach białkowych rodzaj słodzika (chociaż nie tylko), często kryjącego się pod oznaczeniem E 955. Można by myśleć, że w badaniu stosowano jakieś kosmiczne dawki, którymi faszerowano myszy.🤔 Nic z tych rzeczy! Sukralozę codziennie przez 2 tygodnie, w porcji równej 15% maksymalnego dziennego dopuszczalnego spożycia, przyjmowały 104 zdrowe osoby, o niskiej średniej wieku. Realnie na to patrząc były to 3 porcje słodzonego sukralozą napoju. Po tym czasie wrażliwość insulinowa była znacząco obniżona w stosunku to próby kontrolnej.😫 Z czym się wiąże gorsza insulinowrażliwość? Na pewno utrudnia odchudanie, bo komórki są mniej wrażliwe na insulinę. Poza tym, to pierwszy krok do cukrzycy. Także, jak widać, można sobie oszczędzić kalorii, nie oszczędzająć zdrowia.☠️☠️

pią, 28 wrz 2018, 18:12

Komentarze

Zaloguj się, aby dodać komentarz.

Opcje
Udostępnij

Statystyki

Fanpage

HOLISTYCZNIE

Pozostałe

Fanpage

Zawartość serwisu chroniona jest polskim i międzynarodowym prawem autorskim.
Prawa do wszystkich treści zamieszczonych na stronach Serwisu zastrzeżone są na rzecz ich autorów.
Korzystanie z Serwisu oznacza akceptację regulaminu oraz polityki prywatności.

Made in Poland

Copyright © 2018 promujbloga.pl
Wszystkie prawa zastrzeżone.