Znacie Restaurant Week Polska? Idziecie? Jeżeli jesteście z Wrocławia, to spokojnie możecie rezerwować stoliki w ALYKI Nasza Restauracja! Jako przedstawicielka magazynu Kocioł spędziłam wczorajszy wieczór w świetnej atmosferze w gronie samych fajnych, zakręconych na punkcie jedzenia ludzi i przy pysznych daniach przygotowanych przez szefa kuchni - Paweł Błaszczyk Zupa borowikowa - delikatny krem z kilkoma, fajnie chrupiącymi całymi borowikami. Przepyszna, ale bank jak dla mnie rozbił chleb z dodatkiem fermentu buraczanego. Tak dobrego chleba dawno nie jadłam! Chapeux bas! Danie główne w moim przypadku to wegetariańskie empanadas z dynią i melonem, podane z guacamole i salsą pomidorowym. Wszystko bardzo dobre, chociaż brakowało mi odrobinę intensywności smaków - trochę więcej kolendry, chilli, czosnku, może limonki..chociaż muszę przyznać, że ja w przypadku takich smaków jestem mocno wymagająca i większe nasycenie przypraw mogłoby z kolei nie przypaść do gustu tym "łagodnolubnym". Co nie zmienia faktu, że danie bardzo mi smakowało. Najbardziej kontrowersyjny okazał się deser - dla niektórych idealnie delikatny, dla innych zbyt łagodny w smaku. Sernik matcha z sorbetem gruszkowym miał jak dla mnie jednak nieco za mało matchy (chociaż znowu pamiętajcie, że ja lubię bardzo intensywne smaki, a matchę mogłabym jeść do wszystkiego ;), za to sorbet był bardzo fajny i orzeźwiający. Nie miałam okazji spróbować jeszcze menu mięsnego, ale już zrobiłam rezerwację i wrócę tam jeszcze raz, tym razem po karczek wołowy. A Wy? Gdzie zrobiliście rezerwację?

wto, 16 paź 2018, 08:00

Komentarze

Zaloguj się, aby dodać komentarz.

Opcje
Udostępnij

Statystyki

Fanpage

Fly me to the spoon

Pozostałe

Fanpage

Zawartość serwisu chroniona jest polskim i międzynarodowym prawem autorskim.
Prawa do wszystkich treści zamieszczonych na stronach Serwisu zastrzeżone są na rzecz ich autorów.
Korzystanie z Serwisu oznacza akceptację regulaminu oraz polityki prywatności.

Made in Poland

Copyright © 2018 promujbloga.pl
Wszystkie prawa zastrzeżone.