Grzyby po cygańsku Przepis od mojego Ojca pasjonata grzybów wszelakich, a że w tym roku jest tego tyle w lasach to i form przyrządzania powstaje co chwile nowych kilka. Mama już na nie patrzeć nie może, Tata się cieszy, że tyle zebrał - jednym słowem grzybowe szaleństwo. Grzyby po cygańsku to fajna alternatywa dla zwykłych marynowanych. Najlepiej nadają się do tego grzyby twardsze typu: rydze, kanie, opieńki czy kurki. Chociaż jakoś do tych ostatnich nie jestem do końca przekonany czy by były w tej formie fajne. Jako, że pierwszy raz były robione to tylko próbowaliśmy przed zapakowaniem do słoików i były pyszne. Może ktoś robił to może powiedzieć jak to smakuje. http://kosapopatelni.pl/grzyby-po-cygansku/ #grzyby #rydze #pocygańsku #przetwory #nazimę #przepis #pomidory #cebula #dodatek #doobiadu

pon, 16 paź 2017, 09:33

Komentarze

Zaloguj się, aby dodać komentarz.

Opcje
Udostępnij

Statystyki

Fanpage

Kosą po patelni

Kulinaria

Kosą po patelni? Czemu nie :) Jak człowiek nie potrafi gotować ale bardzo się stara to i tak coś kiedyś mu wyjdzie. Czasem bokie...

Fanpage

Zawartość serwisu chroniona jest polskim i międzynarodowym prawem autorskim.
Prawa do wszystkich treści zamieszczonych na stronach Serwisu zastrzeżone są na rzecz ich autorów.
Korzystanie z Serwisu oznacza akceptację regulaminu oraz polityki prywatności.

Made in Poland

Copyright © 2018 promujbloga.pl
Wszystkie prawa zastrzeżone.