Biała kiełbasa pieczona w winie W dzieciństwie za białą kiełbasą jakoś nie przepadałem, a teraz ją uwielbiam. Robiłem już ją na kilka sposobów i ten należy do jednych ze smaczniejszych. Podoba mi się również smażenie jej z cebulką i jabłkiem w cydrze lub piwie jabłkowym. W tym przepisie użyłem kiełbasy parzonej, jednak z powodzeniem można skorzystać z surowej i wydłużyć trochę pobyt w piekarniku do 2x po 40 min. Wino nadaje lekką cierpkość, musztarda ostrość ale nie jest przesadzona, a cebula i miód słodycz. Polecam zarówno jej amatorom jak i tym, którzy mają mieszane uczucia. http://kosapopatelni.pl/biala-kielbasa-pieczona-winie/ #białakiełbasa #wino #musztarda #miód #cebula #papryka #boczek #pieczona #obiad #przepis

nie, 15 paź 2017, 09:40

Komentarze

Zaloguj się, aby dodać komentarz.

Opcje
Udostępnij

Statystyki

Fanpage

Kosą po patelni

Kulinaria

Kosą po patelni? Czemu nie :) Jak człowiek nie potrafi gotować ale bardzo się stara to i tak coś kiedyś mu wyjdzie. Czasem bokie...

Fanpage

Zawartość serwisu chroniona jest polskim i międzynarodowym prawem autorskim.
Prawa do wszystkich treści zamieszczonych na stronach Serwisu zastrzeżone są na rzecz ich autorów.
Korzystanie z Serwisu oznacza akceptację regulaminu oraz polityki prywatności.

Made in Poland

Copyright © 2018 promujbloga.pl
Wszystkie prawa zastrzeżone.