Dorsz smażony w płatkach kukurydzianych Szalenie prosty przepis, ale wg. mnie jedna ze smaczniejszych form podania smażonej ryby. Dorsz się do tego nadaje wyśmienicie, jednak możecie użyć innej ryby. Jeśli weźmiecie cienkie płaty, radze skrócić jeszcze długość smażenia. Panierka delikatnie chrupie, dając fajny kukurydziany smak. Ryba jest lekko pikantna i kwaskowa. Idealnie pasuje do frytek i surówki z kiszonej kapusty z marchwią i jabłkiem. Dla mnie szybki i prosty, ale bombowy obiadek. A i nie radze nie używać ryby niefiletowanej bo chrupiąc możemy nie odróżnić ości od panierki i będzie kłopot. http://kosapopatelni.pl/dorsz-smazony-platkach-kukurydzianych/ #dorsz #ryba #płatki #kukurydziane #cytryna #papryka #obiad #przepis #rybasmażona #panierka

śro, 11 paź 2017, 11:56

Komentarze

Zaloguj się, aby dodać komentarz.

Opcje
Udostępnij

Statystyki

Fanpage

Kosą po patelni

Kulinaria

Kosą po patelni? Czemu nie :) Jak człowiek nie potrafi gotować ale bardzo się stara to i tak coś kiedyś mu wyjdzie. Czasem bokie...

Fanpage

Zawartość serwisu chroniona jest polskim i międzynarodowym prawem autorskim.
Prawa do wszystkich treści zamieszczonych na stronach Serwisu zastrzeżone są na rzecz ich autorów.
Korzystanie z Serwisu oznacza akceptację regulaminu oraz polityki prywatności.

Made in Poland

Copyright © 2018 promujbloga.pl
Wszystkie prawa zastrzeżone.