MIODOWE FIGI Z MIGDAŁAMI figa nie duża...ale smakuje niebiańsko :) Składniki: - figi; - miód - około łyżeczka na jedna figę; - 4- 5 migdałów na jedną figę; - 2 łyżki masła bez laktozy. Figę myjemy. Figę nacinamy na krzyż. Nie trzeba mocno figi nacinać. Figa sama się otworzy pod wpływem ciepłego masła i miodu. Suchą patelnię rozgrzewamy na średnim ogniu. Wrzucamy masło. Kiedy masło roztopi się układamy na niej figę. Figi smażymy około 1 minuty. Następnie polewamy figę miodem. Trzymamy kilka sekund. Figa pod wpływem ciepła i miodu zacznie się sama otwierać. Przepis i więcej zdjęć już na blogu - zakładka figa. http://bezglutenubezlaktozy.blogspot.com/p/figa.html

śro, 13 wrz 2017, 20:54

Komentarze

Zaloguj się, aby dodać komentarz.

Opcje
Udostępnij

Statystyki

Fanpage

Bez glutenu bez laktozy

Pozostałe

PRZEPISY BEZ GLUTENU, BEZ LAKTOZY. GOTOWANIE bez mąki, mleka. ZDROWA KUCHNIA. STRONA o jedzeniu bez laktozy, bez mleka, bez glut...

Fanpage

Zawartość serwisu chroniona jest polskim i międzynarodowym prawem autorskim.
Prawa do wszystkich treści zamieszczonych na stronach Serwisu zastrzeżone są na rzecz ich autorów.
Korzystanie z Serwisu oznacza akceptację regulaminu oraz polityki prywatności.

Made in Poland

Copyright © 2018 promujbloga.pl
Wszystkie prawa zastrzeżone.