BURAKI Z PŁATKAMI MIGDAŁÓW I PESTKAMI DYNI czyli burak w wielkiej odsłonie. Pachnie cudnie...pierwszy schodzi ze stołu...i pozostawia po sobie pytanie: kiedy znów Pan Burak na stole zagości? Składniki: - kilka braków umytych - bez liści; - ocet balsamiczny; - płatki migdałów; - pestki dyni. Buraki szorujemy i obcinamy liście. Buraki wkładamy do garnka. Zalewamy zimną wodą i dodajemy sól. Buraki gotujemy do miękkości. Odlewamy wodę z buraków. Buraki obieramy ze skórki. Buraki tniemy na w miarę równe dowolne plasterki. Plastry buraków wrzucamy do czystego garnka i zalewamy octem balsamiczny,. Podgrzewamy okoł0 2 minut, aby buraki "przegryzły się" z octem balsamicznym. Doprawiamy pieprzem i solą. Na patelni prażymy pestki dyni i migdały. Buraki wykładamy na talerz, posypujemy uprażonymi pestkami dyni i migdałami i polewamy octem balsamicznym. Przepis oraz więcej zdjęć jest już na blogu - zakładka burak. http://bezglutenubezlaktozy.blogspot.com/p/burak.html

wto, 12 wrz 2017, 19:15

Komentarze

Zaloguj się, aby dodać komentarz.

Opcje
Udostępnij

Statystyki

Fanpage

Bez glutenu bez laktozy

Pozostałe

PRZEPISY BEZ GLUTENU, BEZ LAKTOZY. GOTOWANIE bez mąki, mleka. ZDROWA KUCHNIA. STRONA o jedzeniu bez laktozy, bez mleka, bez glut...

Fanpage

Zawartość serwisu chroniona jest polskim i międzynarodowym prawem autorskim.
Prawa do wszystkich treści zamieszczonych na stronach Serwisu zastrzeżone są na rzecz ich autorów.
Korzystanie z Serwisu oznacza akceptację regulaminu oraz polityki prywatności.

Made in Poland

Copyright © 2018 promujbloga.pl
Wszystkie prawa zastrzeżone.