BOCZNIAKI SMAŻONE Z WARZYWAMI ...proste...szybkie...pyszne danie, którego tajemnicą są grzyby smażone w całości 🍄spróbujcie koniecznie🌱 Składniki: - boczniaki; - warzywa: marchewka, pietruszka, seler, por. - masło bez laktozy lub inny tłuszcz do smażenia; - opcjonalnie białe wino; - zielona pietruszka do posypania; - sól i opcjonalnie pieprz. Sugeruję zachować proporcje tyle boczniaków ile warzyw. Niezbędne są dwie całkowicie niezależne od siebie patelnie. Boczniaki delikatnie oczyszczamy i lekko przepłukujemy wodą. Grzybów nie kroimy na kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło lub inny tłuszcz i wrzucamy boczniaki w całości. Po około 5 minutach można dolać 3 łyżki białego wina. Smażymy aż wino odparuje a grzyby będą miękkie. Wszystkie warzywa obieramy, myjemy i kroimy na talarki około 0,5cm. Na patelni rozgrzewamy masło lub inny tłuszcz i wrzucamy warzywa. Warzywa smażymy 8 - 10 minut, aż będą miękkie. Warzywa solimy i lekko pieprzymy. Na talerzu układamy usmażone boczniaki a na nich układamy warzywa. Całość posypujemy zieloną pietruszką. Przepis i więcej zdjęć już na blogu zakładka: grzyby. https://bezglutenubezlaktozy.blogspot.com/p/grzyby.html

pią, 8 wrz 2017, 19:52

Komentarze

Zaloguj się, aby dodać komentarz.

Opcje
Udostępnij

Statystyki

Fanpage

Bez glutenu bez laktozy

Pozostałe

PRZEPISY BEZ GLUTENU, BEZ LAKTOZY. GOTOWANIE bez mąki, mleka. ZDROWA KUCHNIA. STRONA o jedzeniu bez laktozy, bez mleka, bez glut...

Fanpage

Zawartość serwisu chroniona jest polskim i międzynarodowym prawem autorskim.
Prawa do wszystkich treści zamieszczonych na stronach Serwisu zastrzeżone są na rzecz ich autorów.
Korzystanie z Serwisu oznacza akceptację regulaminu oraz polityki prywatności.

Made in Poland

Copyright © 2018 promujbloga.pl
Wszystkie prawa zastrzeżone.