CHLEB Z CUKINII I MĄKI GRYCZANEJ Składniki: - 1 średniej wielkości cukinia. Najlepsza jest cukinia średnia, która nie ma pestek. Średnia cukinia to cukinia do 0.5kg; - 3 szklanki mąki gryczanej; - 1 szklanka oleju; - 2 łyżki cukru; - 2 łyżeczki drożdzy bez glutenu; - szczypta soli. Średniej wielkości cukinie trzemy - ze skórką - na tarce - duże oczka. Do utartej cukinii dodajemy 3 szklanki mąki. Następnie dodajemy cukier. Wlewamy szklankę oleju. Dodajemy 2 łyżeczki drożdży. Wszystkie składniki mieszamy. Ciasto winno mieć konsystencje gęstego ciasta naleśnikowego. Ciasto przykrywamy czystą szmatką i odstawiamy na dobrą godzinę, aby drożdże zaczęły pracować. Po tym czasie ciasto przekładamy do foremki. Wkładamy do pieca 180c na 45min. 🌞🌸 #bread #zucchini #breakfast #food

wto, 29 sie 2017, 13:54

Komentarze

Zaloguj się, aby dodać komentarz.

Opcje
Udostępnij

Statystyki

Fanpage

Bez glutenu bez laktozy

Pozostałe

PRZEPISY BEZ GLUTENU, BEZ LAKTOZY. GOTOWANIE bez mąki, mleka. ZDROWA KUCHNIA. STRONA o jedzeniu bez laktozy, bez mleka, bez glut...

Fanpage

Zawartość serwisu chroniona jest polskim i międzynarodowym prawem autorskim.
Prawa do wszystkich treści zamieszczonych na stronach Serwisu zastrzeżone są na rzecz ich autorów.
Korzystanie z Serwisu oznacza akceptację regulaminu oraz polityki prywatności.

Made in Poland

Copyright © 2018 promujbloga.pl
Wszystkie prawa zastrzeżone.