Kruszonka wiśniowa z nutką kokosa😍🍒🍒🍒 #bezglutenowa A mianowicie⬇️🍒🍒🍒 Do miski wrzucamy ✖ok szklanki mąki kukurydzianej ✖1 jajko ✖1 łyżkę masła ✖szczyptę pdp ✖2 łyżki miodu Mieszamy ciasto łyżką i ugniatamy ręcznie aż przestanie sie rozpadać. Wkładamy do lodówki na pół godz.👍 Na patelnię wrzucamy ✖ponad szklankę wiśni🍒 posypujemy ✖2 łyżkami cukru trzcinowego ✖podlewamy wodą aż się zatopią😁 gdy woda w połowie odparuje, dodajemy rozrobioną łyżeczkę mąki ziemniaczanej w 2-3 łyżkach zimnej wody. Energicznie mieszamy 💪😉😊 gotujemy, ciągle mieszając. Wyciągamy nasze ciacho z lodówki i dzielimy na pół. Jedną połowę rozkruszamy na dno silikonowej formy i wilgotnymi rękami dociskamy do dna. Pieczemy 10min w 180*C, wykładamy na spód naszą frużelinę, posypujemy wiórkami koko👍 i kruszymy drugą część ciasta. Delikatnie wciskamy wierzch w ciasto. Pieczemy 20-25 min w 175*C. Pycha! Jedzcie ciepłe 😁😁😁

pią, 29 gru 2017, 17:14

Komentarze

Zaloguj się, aby dodać komentarz.

Opcje
Udostępnij

Statystyki

Fanpage

FastFit

Pozostałe

Fanpage

Zawartość serwisu chroniona jest polskim i międzynarodowym prawem autorskim.
Prawa do wszystkich treści zamieszczonych na stronach Serwisu zastrzeżone są na rzecz ich autorów.
Korzystanie z Serwisu oznacza akceptację regulaminu oraz polityki prywatności.

Made in Poland

Copyright © 2018 promujbloga.pl
Wszystkie prawa zastrzeżone.